AktualityKultúraPozvánky

Folklórne slávnosti v Machulinciach

obed
poradna

www.zlatemoravce.info

Obec Machulince a Folklórny súbor Kamenec Vás pozývajú na 3. ročník podujatia „Folklórne slávností pod Kamencom“ dňa 16. Júna o 17:00 hod prírodný amfiteáter v športovom areále Machulince

V programe vystúpia: FS Kokavan z Kokavy nad Rimavicou, FS Inovec zo Zlatých Moraviec, FS Vrštek z Hostí, Dychová hudba Machulince a domáci FS Kamenec z Machuliniec

v areály návštevníci nájdu aj pravý poľovnícky guláš, občerstvenie, skákaci hrad pre deti a cukrovú vatu

„Folklórne slávnosti pod Kamencom“ sú kultúrnym podujatím, ktoré sa snaží o zachovanie a šírenie nášho kultúrneho dedičstva krásnych ľudových piesní, zvykov a tancov aj pre ďalšie generácie.

Každoročne sa snažíme priblížiť návštevníkom nášho kultúrneho popoludnia folklór a tradície nielen nášho regiónu ale pravidelne pozývame pre spestrenie programu folklórne teleso zo vzdialenejších regiónov pre ukážku zvykov, tradícii, krojov a piesní z odlišných kútov Slovenska. V minulých rokoch boli našimi hosťami FS Krnčianka z Krnče spadajúca pod mikroregión Západný Tribeč a FS Podlužianka z Podlužian, ktorý reprezentoval Tekovský Región.

Program dopĺňa vystúpenie spoluorganizátora podujatia, domáceho FS Kamenec a folklórnych súborov z blízkeho okolia, ktorí spolu vytvoria krásny štvorhodinový program, ktorí poteší oko aj dušu skalných domácich návštevníkov ale aj početnú skupinu návštevníkov z okolitých miest a obcí.

Anna Horváthová

vedúca FS Kamenec

[nggallery id=411]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button